Méhpempő

A munkásméhek garatmirigyének terméke.
Sokáig a különböző tartósító eljárások sem tudták megőrizni a méhpempő biológiai aktivitását. A méhpempő bioaktív hatása 24-48 óráig tart, azután fokozatosan gyengül és hamar elveszíti hatását. A liofilizálás (fagyasztva-szárítás) technológiájának köszönhetően a méhpempő két évig is megőrzi bioaktív tulajdonságát.

A méhpempő nem gyógyszer, de igen hatásos táplálkozás-kiegészítő. A méhpempő általános erősítő, roboráló hatású. Szedésekor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be. Ez javítja az anyagcserét, a szervezetet alkotó sejtek szintjéig. Leromlott, betegség alatti-utáni állapotból való felerősítésnél kitűnő. A szív és keringési panaszokra, gyomor és bélbántalmakra, idegrendszeri problémákra legtöbbször igen
jó hatású. Több szívbeteg orvos állította, hogy ez a "szívesek kenyere".

Alkalmazása:

  • fokozza a termékenységet, késlelteti a klimaxot
  • élettartam növelő
  • csökkenti a szellemi és fizikai kimerültséget, erősíti az idegrendszert
  • vérnyomás szabályozó, szív- és érrendszeri problémákra kiváló
  • hatásos emésztési és anyagcsere zavarok,
  • immungyengeség, vérszegénység, alultápláltság,
  • asztma és
  • bőrbetegségek esetén


Méhpempő-kúra
Érdemes évente 2-3-szor háromhetes méhpempő-kúrát alkalmazni, naponta étkezés előtt 2x20g pempős méz, vagy 0,1-0,6 g tiszta pempő formájában.